ŠG "Klekovača-Potoci"

Bosnić: Nije bilo primopredaje dužnosti direktora

  • 10.11.2018. 20:35

Predstavnik sindikata Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara Radenko Bosnić izjavio je da danas u ovom preduzeću nije izvršena primopredaja dužnosti direktora, jer se u zakazano vrijeme nije pojavila komisija koja je trebalo da to obavi.

Bosnić je rekao Srni da je primopredaja bila zakazana za 10.00 časova, ali da se komisija, koja je trebalo da dođe po nalogu generalnog direktora "Šuma Republike Srpske" Riste Marića, nije pojavila do 17.30 časova. 

On je naveo da je došao predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske koji je trebalo da bude imenovan za vršioca dužnosti direktora gazdinstva, ali da nije došao dosadašnji vršilac dužnosti direktora Nikola Janković zbog kojeg radnici, nezadovoljnih njegovim radom, protestuju od 31. oktobra. 

Bosnić je napomenuo da je primopredaja trebalo da bude obavljena na osnovu uredbe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede s ciljem prevazilaženja trenutne situacije u gazdinstvu, te da je morao da smiruje nezadovoljne radnike da ne bi došlo do eskalacije situacije 

"Radnici žele smjenu Jankovića i žele da zaštite svoja radnička prava", naveo je Bosnić, koji kaže da vjeruje da će nadležne institucije obaviti svoj posao. 

Bosnić je naveo da je namjeravao da budućeg vršioca dužnosti direktora upozna sa situacijom u gazdinstvu i da mu prenese da su radnici spremni da svakodnevno rade sve dok ne bude ispunjen plan, a vremenski uslovi to dozvole. 

Radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara počeli su proteste 31. oktobra jer su nezadovoljni radom sadašnjeg vršioca dužnosti Nikole Jankovića, koji je otpustio radnike iz Istočnog Drvara i doveo radnike iz drugih opština.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм