Deminiranje u Unsko-sanskom kantonu

Bosanski Petrovac prva opština bez mina

  • 14.09.2018. 16:09

Bosanski Petrovac postao je prva opština bez mina u Unsko-sanskom kantonu i jedna od rijetkih u Federaciji BiH, nakon što je na području Oštrelja deminirano oko 900.000 metara kvadratnih minski sumnjive površine, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Tokom deminiranja, koje su izvršili timovi FUCZ "Livno B" i "Bihać B", rađene su sistematske istrage, i to sistematska istraga "Oštrelj zapad" sa redukovanom površinom 5.588 metara kvadratnih i "Oštrelj istok" sa redukovanom površinom 3.463 metara kvadratnih, saopšteno je iz FUCZ-a. 

Na ovom području nalazi se veći broj vikendica lokalnog stanovništva, kao i skijalište Oštrelj. 

U ljetnom periodu velika je posjećenost tom području zbog spomenika iz predratnog perioda, tako da je lokalnoj zajednici bio proritet da se ovo područje očisti od mina, a sve s ciljem razvoja turizma na ovom izletištu, ističe se u saopštenju. 

Na ovom području veliki dio zauzima borova šuma koju je poslije realizacije ovog projekta moguće obnavljati, eksploatisati i promovisati eko-turizam.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.