Ministarstvo zdravlja  

Bolnicu u Doboju gradiće konzorcijum iz Crne Gore i Njemačke

  • 17.08.2018. 16:57

Novu bolnicu u Doboju gradiće konzorcijum iz Crne Gore i NJemačke "Lindner", kojeg je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izabralo kao najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke.

Ovaj konzorcijum ponudio je da projektovanje, izgradnju i opremanje Bolnice "Sveti apostol Luka" realizuje po cijeni od 87.820.834 KM bez PDV-a, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Postupak javne nabavke glavnog izvođača ovog projekta objavljen je 18. juna, a a iz Ministarstva navode da je ponuda njemačko-crnogorskog konzorcijuma pristigla blagovremeno, te da je kompletna, dostavljena u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije i najpovoljnija. 

Ponude su dostavile još dva ponuđača iz Kine, i to: "Čajna sinofarm internešnel korporejšn - Šan si konstrakšn investment grup" i "Sinohidro korporejšen limited". 

Iz resornog ministarstva podsjećaju da je Vlada Republike Srpske dala saglasnost da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, u saradnji sa Bolnicom "Sveti apostol Luka", pokrene i sprovede međunarodnu proceduru javne nabavke glavnog izvođača za projektovanje, izgradnju i opremanje nove dobojske bolnice. 

"Ministarstvo se opredijelilo za izgradnju novih bolničkih kapaciteta u skladu sa planom razvoja bolničkih zdravstvenih ustanova i nabavkom medicinske opreme", navodi se u saopštenju. 

Nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, a raspolagaće sa 365 kreveta. 

Novi objekti proračunati su kao energetski efikasni, a sva odjeljenja i službe projektovani u skladu sa evropskim normama, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice. 

Nova dobojska bolnica raspolagaće medicinskim specijalističkim službama: glavnim operacionim blokom sa četiri operacione sale, porodilištem sa operacionom salom, urgentnim blokom sa operacionom salom, dijagnostičkim centrom sa više od 22 radiološke i druge dijagnostičke procedure, dnevnom ambulantnom/polikliničkom uslugom, te terapijskom onkološkom dnevnom bolnicom, modernom apotekom. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана