Mašine ne prestaju da rade

Bolnica u Istočnom Sarajevu će biti završena u roku

  • 03.08.2018. 19:10

80 odsto radova završeno je na novoj bolnici u Istočnom Sarajevu. Mašine ne prestaju da rade kako bi se rok do oktobra ispoštovao. 

Da se ugradio najkvalitetniji materija u zgradu nove bolnice u to se uvjerio danas i predsjednik RS. Urađena je po svim evropskim standardima i moći će da služi i narednih 50 godina, uvjeren je  Milorad Dodik. Od oktobra bolnica u Istočnom Sarajevu mora da bude najreprezentativnija zdravstvena ustanova, poručuje predsjednik, a da će upravo tako biti vjeruje ministar zdravlja.

“ Mnogi nisu imali povjerenja da će bolnica biti izgrađena, to jeste reprezentativan, savremeni objekat i na ponos naš i naše regije zdravstvena ustanova koja će pružiti jednu dobru zdravstvenu zaštitu stanovništvu sarajevsko-romanijske regije", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštitet RS.

Iz stare, u novu bolnicu neće biti ništa preneseno, jer izvođač radova “ Marković invest “ dao je garanciju da će sa novom zgradom, mendžment dobiti ključ u ruke i potpuno novi namještaj i medicinske aparate. Zato će se raditi i na novoj edukaciji kadrova.

“Postoji jedan zavidan sistem ljekarskog kadra ovdje, a napravljen je plan za doedukaciju, za nove ljekare koje ćemo primati i slati po specijalizacijama", kaže Goran Todorović, direktor bolnice Istočno Sarajevo.

Nova bolnica sa kompletnom opremom koštala je 55 miliona maraka. Svečano otvaranje očekuje se u oktobru, a na inicjativu predsjednika RS, bolnica će nosiće ime “Srbija“.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм