Donacija vrijedna 100.000 KM

Bolnica u Gradišci dobila ultrazvučni aparat i respirator

  • 24.07.2020. 12:31

Predstavnici UNDP-a BiH uručili su danas direktoru gradiške bolnice Rajku Dodiku ultrazvučni aparat i respirator, čija je vrijednost veća od 100.000 KM, a koji su donacija EU.

Dodik je podsjetio da su od EU prije dvije sedmice dobili i jedan pokretni rendgen aparat, vrijedan oko 145.000 KM, te da očekuju još donacija u vidu medicinskih aparata i opreme.

On je zahvalio UNDP-u koji je realizovao ove projekte i omogućio da Bolnica u Gradišci dobije ovako vrijedne donacije.

Dodik je naveo da se u kovid-odjeljenju u Gradišci trenutno liječi šest pacijenata sa teškom kliničkom slikom, od kojih su dva na kiseoničkoj terapiji, ali da njihovo stanje još ne zahtjeva terapiju respiratorom.

– Situacije se pogoršava u smislu sve većeg borja pacijenata sa težom kliničkom slikom. Ovo je stanje koje nismo imali na početku pandemije virusa korona, zbog čega je potrebno apelovati na građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, da nose maske, drže distancu i izbjegavaju veća okupljanja – rekao je Dodik.
On ukazuje da su u početku epidemije većinom liječeni pacijenti sa drugim udruženim oboljenjima, a da je sada slučaj da se sve više zaražavaju zdrave osobe, dobi od 50 do 60 godina.

Dodik je izrazio bojazan da se epidemiološka situacija može pogoršati, ali da je za sada stanje u Gradišci mnogo povoljnije nego u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

On je naveo da Bolnica Gradiška trenutno ima 10 respiratora i dovoljne količine lijekova i zaštitne opreme, osim rukavica kojih trenutno nedostaje na tržištu i teško ih je nabaviti.

Dodik je dodao da već duže vrijeme u Gradišci nije bilo slučajeva zaraženih zadravstvenih radnika, te da Bolnica provodi sve potrebne zaštitne mjere.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.