Alen Šeranić

Bolnica Trebinje bi mogla da poboljša svoje usluge

  • 23.01.2019. 19:51

Napredak u radu trebinjske Bolnice je primjetan, ali je ostalo još problema koji se što prije moraju riješiti, zaključak je sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove.

Alen Šeranić je rekao da je razgovarano o stvarima koje su važne za ovu zdravstvenu ustanovu, ali i načinima na koji će se rješavati određeni problemi. 

"Unutar sastanka koji smo imali odnosio se na određene modele i usluge kojima u budućnosti bi Bolnicu Trebinje izdigli iznad ovoga što sada radi prije svega sa aspekta određene prihodovne strane i razgovarali smo o određenim vrstama usluga koje bi se shodno sezoni, položaju samog Trebinja i ono što sada Trebinje predstavlja u okviru određenog turističkog potencijala koje sada ima moglo pružati posjetiocima samog Trebinja i na neki način da vidimo kako bi i kroz koje kapacitete Bolnica mogla da unaprijedi svoje funkcionisanje po tom pitanju", istakao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Smanjene su liste čekanja, uskoro dolazi nekoliko mlađih specijalizanata, urađena je i rekonstrukcija dijela zgrade, ali finasije su najveći problem, žale se čelnici trebinjske Bolnice. Vršilac dužnosti direktora Bolnice Ljubica Miljanović rekla je da današnja posjeta odražava želju, spremnost i odlučnost Vlade Republike Srpske da unaprijedi zdravstvenu zaštitu stanovnika. Ona je istakla da je napravljen presijek stanja, kako finansijskog, tako i kadrovskog, u Bolici Trebinje.

"Problemi postoje, ali ćemo nadam se zajedno sa Ministarstvom i sa Vladom Republike Srpske i sa lokalnom upravom našeg grada koja je takođe raspoložena da nam pomogne ostvariti svoj cilj", istakla je Ljibica Miljanović, vd. direktora Opšte bolnice Trebinje. 

Šeranić je napomenuo da će Ministarstvo formirati timove koji će obići sve bolnice u Srpskoj i uraditi analizu organizacije i funkcionisanja tih zdravstvenih ustanova. Nakon obilaska trebinjske bolnice, Alen Šeranić je posjetio Udruženje dijabetičara u Trebinju, kao i Bolnicu u Nevesinju. 
 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана