Bijeljina

Bolnica "Sveti vračevi": Obilježena slava i Dan borbe protiv dijabetesa

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2021. 19:10

Zaposleni u bijeljinskoj bolnici „Sveti Vračevi“, danas su u prisustvu brojnih gostiju i poslovnih prijatelja obilježili krsnu slavu Svete Kozmu i Damjana – Svete Vrače, poznate kao iscjeljitelje najtežih bolesti. Bolnica je funkcionisala bez problema u periodu između dvije slave, kaže direktor Zlatko Maksimović. Posebno je pohvalno što su zavdržali kvalitet rada i tokom pandemije.

"Kako smo to uspjeli? Tako što ova kuća ima preko 600 zaposlenih, sa konsultantima 640 zaposlenihimamo 180 ljekara, preko 100 specijalista, preko 20 subspecijalista, 18 univerzitetskih profesora je angažovano u našoj kući, 320 medicinskih sestara, tako da u našoj kući vlada ljubav i sloga , želimo zajedno da idemo naprijed”, rekao je doktor Zlatko Maksimović, director bolnice “Sveti Vračevi”.

 “Treba izraziti veliku zahvalnost svim zaposlenim u bolnici Bijeljina, koji su upravo svojim radom u poslednje dvije godine u vrijeme pandemije izazvane virusom korona, pokazali da su dostojni krsnog imena Sveti vračevi i slave koju danas obilježavaju”, rekao je Milan Latinović , pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Bolnica u Bijeljini danas je obilježila i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa organizovanjem besplatnih preventivnih pregleda na punktovima u gradu, ističući važnost prevencije za rano otkrivanje i liječenje. 

 “I prije pojave korone, a i sada imate sličnosti između te dvije vrste bolesti, znači radi se epidemijskim bolestima, jer I dijabetes je hronična ali na svu sreću nezarazna bolest za razliku od kovida”, kaže prim.dr Mladen Blagojević, internista endokrinolog.

Dijabetes je bolest koja se ne može izliječiti, ali može se držati pod kontrolom,, u Bijeljini od ove bolesti boluje oko 10 000 ljudi, dok je na nivou Republike Srpske taj broj oko 100 000.   



  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм