Svečano u Istočnom Sarajevu

Bolnica "Srbija" otvorila vrata pacijentima

  • 05.10.2018. 20:29

Bolnica “Srbija“ od danas otvara vrata svojim pacijentima i to sa najmodernijom opremom. Presjecanjem crvene vrpce, zdravstveni sistem vraća je građanima Sarajevsko-romanijske regije. Medicinsko osoblje daje zavjet da će bolje raditi u novim uslovima, a predsjednik Srpske zahvaljuje se građanima na ideji za naziv bolnice.

“Želim da se zahvalim narodu što je prihvatio i institucijama da ovaj objekat nosi naziv “Srbija” i to je znak zahvalnosti građana Istočnog Sarajeva kada je bilo najteže, imao pomoć od strane zdravstvenog sistema i državnog države Srbije,“ rekao je Milorad Dodik.

“Dajemo čvrst zavjet da ćemo od sad raditi bolje, volio bih da nam ne dođete ni u posjetu, ali ako budete morali da imate gdje doći i da imate kod koga,“ kaže Goran Todorović, direktor bolnice “Srbija“.

Ministri Vlade Srbije stigli su na svečano otvaranje i obećali nove zajedničke projekte, a naročito u zdravstvenom sektoru. Vlastima Srpske čestitali su na realizaciji velikog projekta koji mogu da urade samo velike države.

“Jedno od stvari kada brinete o ljudima, morate da brinete i o njihovom zdravlju i da brinete o njihovoj budućnosti na različite načine i zato je zadovoljstvo biti u jednom ovakvom objektu koji će koristiti narodu Republike Srpske,“ rekao je Nebojša Stefanović, potpredsjednik Vlade Srbije.

“Puno veće države ponosne su kada završe ovakav projekat, za našu Republiku Srpsku, koja ima milion i 200 hiljada stanovnika i koja ne spada u red velikih država ovo je veliki poduhvat,“ kaže Cvijanovićeva.

Nova bolnica napravljena je po svim evropskim standardima. Ono što sada slijedi je kadrovsko jačanje i za to treba pomoć Srbije, ističe resorni ministar.

“Molim ga da nam u budućnosti pomogne da ovdje osposobimo kadar koji će biti prepoznatljiv u cijelom regionu,“ rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštitet Srpske.

“Obećavam da ćemo mi još više pomagati, da to bude još bolje,“ poručio je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije.

Na novu bolnicu ponosni su građani Istočnog Sarajeva. Srbija je bolnici donirala pet ambulantnih vozila, a iz Ljubinja došli su da preuzmu jedno.

“Vozila hitne pomoći kojom ovom prilikom dobijamo je konkretan vid podrške i Ljubinju i lokalnom stanovništvu.“ 
“Zahvaljujem predsjedniku Vlade i kompletnoj ekipi koja je radila  od ideje, do realizacije da se desi da imamo ovakav objekat,“ samo su neki od komentara prisutnih na otvaranju bolnice.

Nova odjeljenja, operacione sale, informacioni sistem, od danas će biti na raspolaganju građanima Sarajevsko-romanijske regije. Vlada RS za izgradnju i operemanje, iz budžeta je izvdojila 55 miliona maraka.