Skup ljekara u Tesliću 

Bogdanić: Srbija oslonac razvoja medicine u Srpskoj

  • 09.06.2018. 17:22

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da je Srbija uvijek bila oslonac u razvoju medicine u Republici Srpskoj.

"Veliki je dorinos Srbije u edukaciji naših kolega. Gledaćemo još dugi niz godina prema Srbiji i njenom zdravstvenom sistemu, koji nam nesumnjivo daje značajnu podršku", rekao je Bogdanić novinarima u Tesliću, gdje je danas prisustvovao proslavi 40 godina od završetka studija studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, generacija 1972-1977. godina. 

Bogdanić je izrazio zadovoljstvo što ova generacija studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu, a sada uspješnih ljekara, proslavlja jubilej u "Banji Vrućici" kod Teslića i što imaju priliku da se upoznaju sa radom ljekara u Srpskoj. 

Posebnu zahvalnost Bogdanić je uputio ortopedu Zoranu Popoviću sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu, koji je, kako kaže, učinio mnogo za stanovništvo Republike Srpske, a posebno Teslića, tokom i nakon proteklog rata. 

Redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti Nebojša Radunović kaže da je u Srpsku došao 1996. godine na poziv doktora Sanje Sibinčić, kako bi zajedno sa svojim timom uspostavili sada jedan od većih i značajnih centara za vantjelesnu oplodnju. 

Član Akademije medicinskih nauka Dragan Delić pojašnjava da se ovakvi skupovi održavaju već 21 godinu, a ove godine prvi put u Srpskoj, te da je riječ o susretu generacija uspješnih ljekara koji su u teškim vremenima sačuvali akademsko dostojanstvo. 

Delić kaže da će danas biti održano pet stručnih predavanja opšteg tipa kako bi ljekare iz Srpske upoznali sa najnovijim stavovima na pojedine kliničke entitete u humanoj medicini. 

Oko 80 ljekara, nekadašnjih studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu - generacija 1972-1977. godine, boraviće u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" u Tesliću do 10. juna. Tim povodom članovi Udruženje ljekara beogradskog Univerziteta održaće u hotelu "Kardial" stručna predavanja ljekarima iz Republike Srpske koja će se bodavati. 

Ova generacija studenata iznjedrila je 538 vrsnih ljekara, stručnjaka u raznim oblastima medicine. Među njima su brojni akademici, profesori, specijalisti u svojim oblastima koji se okupljaju svake druge subote u junu od 1997. godine, saopštili su organizatori ovog jubileja. 

Medicinski fakultet u Beogradu jedna je od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji koja je kroz svoj dugogodišnji rad školovala kadrove koji su spremni da odgovore na sve izazove iz oblasti savremenog zdravstva. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)