Banja Vrućica

Bogdanić otvorio "Trku zdravlja"

  • 18.08.2018. 21:04

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić večeras je u kompleksu Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" kod Teslića otvorio sportsku manifestaciju "Trka zdravlja" čiji je cilj da promoviše zdravlje, aktivan život i da obogati turističku ponudu.

Bogdanić je rekao da na trci učestvuje oko 300 trkača, te da ovom manifestacijom pokušavaju da podstaknu ljude na fizičku aktivnost, koja se "preskače" zbog raznih obaveza. 

On je naveo da je učešće ovolikog broja trkača lijep primjer, ali i povod da se i ostali okupe i pridruže ovoj ili sličnim manifestacijama. 

"Na taj način čuvaju i svoje zdravlje, a samim tim i budžet Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske", rekao je Bogdanić. 

Bogdanić je napomenuo da trku organizuje Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" pod pokriviteljstvom Ministarstva zdravlja. 

Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević rekao je da se "Trka zdravlja" sastoji od trke na deset i pet kilometara koje su namijenjene profesionalnim, poluprofesionalnim trkačima i rekreativcima, zatim od "trka zadovoljstva" u dužini od jednog kilometra, koju mogu da trče djeca i odrasli, kao i gosti ovog centra. 

Radošević je naveo da je zdravlje "misija Banje Vrućice" i da je ova manifestacija jedan od novih načina da se promoviše zdravlje i fizička aktivnost sa namjerom da to postane tradicija. 

On je izrazio zadovoljstvo što su se "Trci zdravlja" odazvala i zvučna imena iz svijeta atletike, među kojima je i olimpijka Lusija Kimani. 

Kimanijeva se zahvalila organizatoru za poziv da učestvuje na trci, te je istakla da je ovo njen prvi izlazak na stazu poslije povrede. 

Ona je naglasila da trkači moraju redovno trenirati da bi u trku ušli bez straha i eventualnih povreda. 

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије