Direktor zdravstveno-turističkog centra

Bogdanić: Nastavićemo da razvijamo "Banju Vrućicu"

  • 11.09.2019. 19:50

Direktor zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić poručio je večeras da će se nastaviti sa aktivnostima kako bi se unaprijedili kapaciteti ove ustanove, koja pruža prije svega medicinsku rehabilitaciju, ali je i centar za odmor i rekreaciju.

On je naglasio da je Banja razvila i turizam i ugostiteljstvo i da te usluge koriste sada ljudi iz regiona i Evrope.

Bogdanić je na svečanoj akademiji u Tesliću, povodom 100 godina rada "Banje Vrućice", kojoj prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković, rekao da su u Banji ponosni na broj noćenja, koji je prošle godine bio 230.000, kao i na 400 zaposlenih koji predano rade u službi onih koji dolaze da se liječe, da se druže i održavaju poslovne susrete.

On je zahvalio za dobru podršku koju je Banja imala od republičke vlasti, posebno u proteklih deset-dvadeset godina, kao i zaposlenima u Banji i korisnicima ove ustanove na ukazanom povjerenju.

Bogdanić je obećao da će Banja "Vrućica" nastaviti da radi dobro i marljivo i da će da bude vodeća u svojoj oblasti, te podsjetio da se gradi moderna bolnica da bi se zdravstvena zaštita podigla na viši nivo i da bi se to ponudilo zapadnoj Evropi i okruženju.

On je čestitao jubilej svim zaposlenim u Banji i zahvalio okupljenima koji su došli da zajedno obilježe ovaj događaj.