Projekat "Socijalizacija djece Srpske"

Bogdanić i Miličević ispratili mališane na ljetovanje

  • 02.07.2018. 08:58

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i načelnik opštine Teslić Milan Miličević ispratili su jutros 45 djece iz ove opštine na ljetovanje u Bečiće.

Bogdanić je rekao da je Vlada Srpske, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", uključujući i ovu godinu, omogućila ljetovanje na jadranskoj obali za oko 24.800 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske, a za projekat se godišnje izdvoji više od milion maraka. 

"Mislim da je ovo jedan od najboljih projekata koje Vlada finansira svih ovih godina, jer omogućava da se djeca druže, odu na more, da se na neki način socijalizuju i upoznaju sa mališanima iz drugih gradova i opština Srpske", naveo je Bogdanić, dodavši da će u ovoj smjeni u Bečiće putovati i djeca iz Bijeljine, Gradiške, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, ukupno njih oko 140. 

On kaže da je ove godine, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, planirano da ovim projektom bude obuhvaćeno novih do 1.800 djece, kroz 14 smjena u vremenskom periodu od 20. maja do 21. septembra. 

Bogdanić je podsjetio da je riječ o djeci iz socijalno ugroženih porodica - korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, iz višečlanih porodica, porodica boračke populacije, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti. 

Miličević je naveo da je iz Teslića jutros otputovalo 45 djece iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca sa posebnim potrebima, kao i talentovana djeca. 

On je naglasio da je lokalna zajednica mališanima obezbijedila i prigodan džeparac. 

Javna ustanova Javni fond za dječiju zaštitu projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" realizuje na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti s ciljem zadovoljenja razvojnih potreba djece, razvijanja osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala. 

Iz Vlade je reanije rečeno da su različitost i raznovrsnost najveće vrijednosti ovog projekta i služe ostvarenju projektnih ciljeva.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.