Sastanak ministra i dijaliznih pacijenata

Bogdanić: Dijalizni centri pružaju kvalitetnu uslugu

  • 05.09.2018. 11:00

Predstavnici podružnica svih udruženja dijaliznih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika Republike Srpske sastali su se danas sa Ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Draganom Bogdanićem.

Na sastanku su predstavili sve probleme sa kojima se nose dijalizni i transplantirani pacijenti u Republici Srpskoj. Ministar je sve saslušao, i poručio da će do kraja mjeseca biti formiran koordinacioni tim u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS koji će pratiti bazu podataka pacijenata. 

"Dogovorili smo da se kontrole dijaliznih centara rade periodično od strane Ministartsva, Fonda zdravstvenog osiguranja, nefrologa i predstavnika dijaliznih pacijenata", rekao je Bogdanić.

Predstavnici udurženja požalili su se resornom Ministru i na određene lijekove koje kupuju a čija je cijena visoka. Bogdanić je rekao da bi neki od tih lijekova mogli da se nađu i na listi Fonda zdravstveniog osiguranja RS.

On je dodao i da se dijaliza u RS pruža na kvalitetan način dostupan svima. Stari dijalizni centri su obnovljeni, a novi pružaju visok kvalitet usluga, kaže i Sekretar Republičkog Udruženja dijaliznih pacijenata, Aleksandar Radun.

"Odgovorno tvrdim da imamo najbolju dijalizu u bivšoj SFRJ. Što se tiče novčane pomoći.. Ona ide sa malim zakašnjenjem, ali ide redovno", poručio je Radun.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite planira da nabavi aparat za tipizaciju tkiva Zavodu za transfuzijsku medicinu. Do sada su pacijenti odlazili u Srbiju kako bi dobili te usloge koje je kasnije svim pacijentima refundirao FZO.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.