Bogata turistička ponuda Republike Srpske

  • 12.06.2021. 18:29

Od Trebinja do Novog Grada - turizam je stao na noge u cijeloj Republici Srpskoj. Banje, gastronomija, kupališta, rafting, nacionalni parkovi, Srpska može da ugodi svačijem duhu.

Danas se najviše turista slilo u sami jug Republike. Svi kapaciteti su popunjeni. Tako je Dučićev grad opet prodisao punim plućima. Hotelijeri zadovoljno trljaju ruke.

- Isti slučaj je i za dva sljedeća vikenda, što će značiti da ćemo do kraja juna imati odlične rezultate. Odlične rezultate ostvarili smo u maju gdje je zabilježeno preko 200 noćenja, a od toga, 50% su korisnici vaučera – kazala je Milica Nosović, PR menadžer hotela “Nar” Trebinje.

Takvih je u Trebinju bilo i danas. A s vaučerima ili ne, pod platanima je vrvilo od turista.

- Trebinje je prelijepo, rado se uvijek tu vraćam. Ovaj put sam došla iskoristiti ovaj republički vaučer, što smatram kao jednu jako dobru stvar – rekao je jedan od turista.

Teslić je prodrmao banjski turizam. Okupili su se i stari i mladi. Iskoristili su vaučere, pa im je i budžet dobro prošao.

Takav osjećaj Srpska nudi i onima koji traže avanturu. Rafting kroz kanjon Vrbasa je pun pogodak za njih.

Na 17 km dugoj ruti imaćete tri sata čiste zabave. Kupanje, skakanje sa stijena, mostova, a možete se spuštati i plivajući niz brzake. Ko god je probao, tamo se uvijek rado vratio.

- Najveći utisak na učesnike raftinga ostavlji baš taj bodi rafting, pogotovo po maloj vodi, jer tu direktno dolaze u kontakt sa vodom i nekima to bude čak kao neko preživljavanje. U suštini, imate prsluk, imate kacigu, spuštate se niz vodu, plutate i možete stvarno osjetiti čari rijeke Vrbas – objasnio je Dejan Marković  iz rafting kluba “Buk”.

Pandemija virusa korona vratila je stanovništvo domaćim destinacijama i uvjerila ih da Republika Srpska ima i te kako šta da ponudi. Tako je, u samo tri prva mjeseca ove godine zabilježeno 25 odsto više dolazaka i 30 odsto više noćenja domaćih turista nego u istom periodu lani.

Тагови: