Nemaju dozvolu za iskrcavanje

Blokada u Bihaću: U vozu čeka 146 migranata

  • 09.11.2018. 11:26

Voz sa blizu 150 migranata, koji je sinoć stigao iz Sarajeva u Bihać, blokiran je na željezničkoj stanici u ovom gradu, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

"153 migranta stigla su vozom, a trenutno ih se u vozu nalazi 146. Sedam osoba je IOM prebacio u prihvatne centre u Bihaću s obzirom na to da se radi o ranjivim kategorijama, odnosno o ženama i djeci", rekla je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Voz nema dozvolu za iskrcavanje, a u toku su pregovori za vraćanje migranata u Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, migranti nemaju dovoljno novca za kupovanje povratnih karti za Sarajevo, dok Željeznice FBiH zahtijevaju kupovinu povratnih karti.

Slična akcija desila se i 24. oktobra kada za 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva u Bihać nije bilo dozvoljeno iskrcavanje. Svi su autobusima vraćeni za Sarajevo.

Kako saznaje Klix u MUP-u, uprkos pokušaju onemogućavanja dolaska u Unsko-sanski kanton, pa čak i organizovanom vraćanju, migranti i dalje dolaze u ovo područje, prije svega vozom i autobusima.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.