ETF Istočno Sarajevo

Bivši studenti podržali akciju Steleksa, školarina za više brucoša

  • 17.06.2020. 12:02

Predstavnici Studentske organizacije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (Steleks) odlučili su da snose troškove upisa za šest budućih brucoša koji se pokažu kao najbolji na kvalifikacionom ispitu, odnosno za po dva studenta na sva tri studijska smjera.

Da podrže ovu akciju i uplate troškove upisa za buduće brucoše odlučili su se i bivši studenti Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu Bojan Gigović i Milutin Mastilović.

"Iz medija smo saznali za akciju studenata na našem fakultetu i odlučili da je podržimo", izjavio je Mastilović.

On je rekao da na ETF u Istočnom Sarajevu gledaju kao na drugu kuću, a želja im je i da podstaknu mlade da upišu ovaj fakultet i da ostanu u Republici Srpskoj.

Bojan Gigović ističe da je ovaj fakultet dobar izbor jer, osim dobrih uslova i nastavnog kadra, pruža i mogućnost lakšeg zaposlenja po okončanju studija.

Ovi bivši studenti su pozvali i druge kolege da se pridruže ovoj akciji.

Prodekan za nastavu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lale pozdravio je ovu inicijativu rukovodstva studentske organizacije i zahvalio se bivšim studentima.

“Ovo je izuzetan pokazatelj kakav odnos imamo sa bivšim studentima, te da naši budući studenti dolaze u jednu veliku porodicu i da će biti lijepo prihvaćeni i postati bitan dio naše studentske zajednice”, istakao je Lale.

On je napomenuo da imaju odobrenih 106 budžetskih mjesta, na sva tri studijska programa – automatika i elektronika, elektroenergetika i računarstvo i informatika po 30 mjesta, i još 16 mjesta za redovne samofinansirajuće studente.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)