Bilećani protestvovali u Trebinju zbog puštanja na slobodu osumnjičenog za otmicu

  • 12.02.2021. 19:35

Dušanova rodbina i sugrađani danas pred trebinjskom Palatom pravde. Traže pojašnjenja zašto počinioci ovoga djela nisu iza rešetaka.

Na kraju su razgovarali sa sekretarom trebinjskog Osnovnog suda koji juče nije odredio pritvor jednom od osumnjičenih. 

"Rekla nam je da je žalba jutros zaprimljena na odluku suda i da mora biti riješena u roku od 48 sati", rekao je Milentije Milošević.

Žalbu je uložilo Tužilaštvo a do nedjelje u 10 časova znaće se da li osumnjičeni Marko Zvijer ide u pritvor ili ne. Bez obzira na to Bilećani idu dalje, za nedjelju u podne su najavili protest u centru svoje opštine. Traže da se svi osumničeni kazne, danas tvrde da Željko Vujović i Marko Zvijer nisu bili sami. Bilo ih je pet, kaže jedan od očevidaca.

"Nakon kraće rasprave u kafiću, ganjali su nas autom, presjekli nam put njega su pretukli ubacili u gepek i odvezli u nepoznatom pravcu", istakao je Bojan Grubačić, očevidac.

Osim povreda Dušan je dobio i monstruozne prijetnje. Tako pretučen prvo je otišao kod strica.

"Vidio sam da je izbezumljen da je prepadnut, sav je plav. Zavrnuo mi je leđa i kada mi je pokazao te rane koje me bole nisam mogao da vjerujem, rekao sam Dušane idemo da prijavimo, rekao je nemoj striko molim te zaklaće mi sestru. Nisam mogao ja to da prijavim jer mi je rekao ako prijaviš ja ću da se ubijem", naglasio je Zoran Milošević, Dušanov stric.

Prijave nije bilo ali je bilećka policija sve saznala i otkrila. Bilećanima su dvojica osumnjičenih dobro poznata, policiji još bolje, u dosijeu Vujovića i Zvijera su na desetine krivičnih djela, tvrde okupljeni. Još kažu da su na poslednjim izborima bili i kandidati za odbornike na listi SRS dr Vojislav Šešelj. 

Djelo koje je potreslo cijelu Hercegovinu policija je okarakterisala kao "Protivpravno lišavanje slobode", privela sve učesnike, a za Željkom Vujovićem koji je u bjekstvu raspisala potragu.

ATV-u se danas obratio i Marko Zvijer, u saopštenju ističe da je unaprijed osuđen od sugrađana, da mu je ime oblaćeno i podcrtava da se on tereti za krivično djelo "Protivpravno lišavanje slobode", a ne za otmicu i gepekovanje. Zvijer još dodaje da ne bježi od pravde i zakona, da niko ne stoji iza njega i tvrdi da su svi akteri događaja rekli da on nije počinilac ovoga djela.

  

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок