Blato ili prašina u centru opštine

Bilećani ogorčeni zbog devastiranih ulica

  • 19.05.2019. 19:06

Glavna ulica u Bileći, raskopana i devastirana jedva da je prohodna, a sve zbog projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj opštini.

Bilećke ulice su ovakve više od godinu dana, a ogorčeni Bilećani kažu autom kroz centar opštine ne mogu, ne znaju šta je gore, blato ili prašina. 

Za 15 dana glavna bilećka ulica će biti asfaltirana i uređena pred kamerama ATV-a pohvalili su se nadležni u Bileći. Građani kojima smo prenijeli tu vijest sumnjičavi, kažu istu priču slušamo već godinu dana.

"Sve je to dobro ako ne bude još godinu dana, ja se plaše plašim da će biti to."
"Ovo se nikada završiti neće. Pogledaj evo vidi ovo je ruglo. Samo ovuda mogu kamioni, ma ni kamioni, nego oni trktori prijašnji."
"Za vozače nije baš normalna situacija ova ulica u našoj Bileći, ali nadamo se da će ovo uskoro da se završi i da normalno saobraćaj profunkcioniše. Za sada ostaje nam samo da trpimo," rekli su Bilećani. 

A trpjeli su Bilećani dosta i zato im skidamo kapu kažu naležni. Bilećki menadžer proznaje da je bilo dosta propusta u projektu. 

"Bilećani su ti koji su i trpeljivi i strpljivi, i na neki način njima treba čestitati što su izdržali ovoliku prašinu i ovoliko raskopane ulice. Čekalo se zbog toga što, pošteno govoreći, neke stvari su slabo projektovane, neke stvari se nisu mogle predvidjeti, rekao je Mihajlo Vujović, menadžer opštine bileća.

Nije predviđeno u projektu da je bilećki teren sav od kamena, pa su mašine izvođača više bile pokvarene nego što su radile. No ipak mukama građana, nadležnih i izvođača radova bliži se kraj.  

"Nadam se da će do septembra biti apsolutno sve završeno, servirane ulice i završen projekat. Projekat je duže rađen godinu dana zbog tehničkih razloga, nedostataka u projektu, geologije, vremenskih prilika, ali konačno će biti sve finiširano," kaže Radenko Popara, načelnik Odjeljenja za urbanizam u Bileći.

Ovim projektom, čija je vrijednost preko 4,5 miliona maraka, Bileća nakon više od stotinu godina treba da dobije novi cjevovod, kanalizaciju i da konačno riješi oticanje oborinskih voda zbog kojih ulice poplave prilikom jače kiše. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.