Direktan sudar dva automobila

Bileća: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginula dva mladića

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2021.18:40

Bilećani tuguju za svojim mladim sugrađanima. U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli su mladi ljudi od dvadeset i dvije i trideset četiri godine. Sve se desilo kasno noćas u direktnom sudaru dva automobila.

"S jedne strane je učestvovalo vozilo Audi A6 kojim je upravljalo lice M.V. 1988. godište iz Bileće koje se kretalo iz pravca Gacka i sa druge strane vozilo BMW S3 kojim je upravljalo lice inicijala P.K. 1999. godište takođe iz Bileće. Od zadobijenih povreda na licu mjesta su smrtno stradali vozači dok je suvozač u vozilu BMW sa teškim tjelesnim povredama prebačen u Opštu bolnicu Trebinje i trenutno je stabilno i van životne je opasnosti", rekao je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva u Trebinju.

Tužiteljka je utvrdila da je jedan od uzroka ove tragedije neprilagođena brzina, nezvanično se saznaje da su oba vozača prešla u suprotnu traku. Tužiteljka je naredila da se urade i detaljne pretrage, forenzičar patolog sutra će uraditi spoljni pregled tijela ali i nalaz krvi kako bi se utvrdilo da li su stradali mladići bili pod dejstvom alkohola.

Iz policije je potvrđeno da je do saobraćajne nesreće došlo u 2.15 časova na dijelu magistralnog puta Bileća Gacko u mjestu Bijela Rudina.

Kako za ATV kažu, od početka godine na putevima Hercegovine dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima je život izgubilo pet lica. Još jednom se apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima puta, poštuju ograničenja te da za volan ne sjedaju u slučaju konzumiranja alkohola.