Litija prošla centrom grada

Bijeljina proslavila dan Svetog Pantelejmona

19:30, 09.08.2019.
Izvor: ATV
Deveti avgust - dan Svetog Pantelejmona, svečano je proslavljen i u Bijeljini. Tačno u 11 časova krenula je litija kroz centar grada, dok su istovremeno zvonila sva zvona u gradskim crkvama. Prije same litije služena je liturgija u crkvi Svetog Đorđa. Domaćin svečanosti, gradonačelnik Mićo Mićić, sugrađanima je poželio sreću, mir i radost, ocjenivši Bijeljinu kao grad koji iz godine u godinu sve više napreduje.

"Imamo šta reći da smo uradili u prethodnoj godini, da grad Bijeljina napreduje. Svi oni koji desetak godina godina dolaze, rekli su da vide veliki napredak. Hvala im na tome, mi ćemo sve uraditi da uradimo i u narednim godinama i da pored ovih projekata koje smo uradili ovdje, da narednih godina uradimo da naš grad bude zaista grad budućnosti, grad u koji se dolazi, ostaje, i to smo i pokazali", kaže Mićo Mićić - gradonačelnik Bijeljine.

Susjedni gradovi i opštine, bratski gradovi, te predstavnici diplomatskog kora, prisustvom su uveličali slavske svečanosti. U ime grada Banjaluka slavu je čestitao njen prvi čovjek - Igor Radojičić. Izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje dva najveća grada u Republici Srpskoj. 

"Mi imamo saradnju naših gradskih uprava i administracija, nezavisno od toga kada je slava ili dan grada, razmjenjujemo iskustva, povremeno se srećemo, uvijek se ima nešto dobro naučiti i čuti, kako ko rješava probleme u jednom i u drugom gradu. Vjerujem da je to dobro za Republiku Srpsku i za naše građane", kaže Igor Radojičić -  gradonačelnik Banjaluke.

"Slava je dan kada se okupljamo i bez obzira da li smo pozicija ili opozicija u ovom gradu, danas je dan kada sabiramo i okupljamo svoje prijatelje, kada želimo da u jednoj tolerantnoj atmosferi proslavimo ovaj dan, na radost svih nas i naših građana, u nadi da ćemo u narednim vremenima, boljim, umjerenim politikama doći do još boljih rezultata", kaže Nedeljko Ćorić - poslanik u NSRS.

Ovogodišnji kum slave bio je gradonačelnik Budve - Marko Carević. Istakao je da je u Bijeljini vidljiv napredak, te poželio svima mnogo uspjeha, snage i mudrosti na daljem putu razvoja. Uz prisustvo kuma i gradonačelnika, kako to običaji i nalažu, slomljen je slavski kolač ispred Gradske uprave, a uz blagoslov episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.