"Naše je bolje"

Bijeljina: Konferencija "Brendiranje domaćih proizvoda"

  • 12.09.2018. 19:28

Republika Srpska ima bogatstvo koje je nepresušno i želimo, na svaki mogući način, da otvorimo vrata domaćim proizvodima - poručuje to ministar trgovine i turizma iz Bijeljine, gdje je otvorio konferenciju "Brendiranje domaćih proizvoda - naše je bolje". Cilj je, kaže, da se što više kupuju domaći proizvodi, jer su najsigurniji i najkvalitetniji.

"Da još jednom animiramo potrošače, odnosno građane Republike Srpske da se uključe u ovu akciju, da svi shvate i svijest proradi da kad kupujemo domaće stvaramo mnogo benefita onim ljudima koji se bave proizvodnjom domaćih proizvoda", istakao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Privredna komora Republike Srpske kampanju "Naše je bolje" pokrenula je prije nekoliko godina. Takav pristup, smatraju, doprinosi boljem plasmanu. 

"Brendiranje proizvoda je ustvari prepoznavanje proizvoda. Neke proizvde prepoznajete po njihovom nazivu, znači oni su već postali brend", istakao je Mihajlo Vidić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske.

Bijeljinska firma "Spektar drink" uspješno je prošla proces brendiranja svojih proizvoda. Postali su prepoznatljivi po prerađevinama voća i povrća i voćnim sokovima.

"Konzumacija domaćeg proizvoda je najveći gest patriotizma i to je pitanje opstanka ovog društva, zato tu ne treba da bude rezerve", naglasio je Đorđe Slavinjak, direktor bijeljinske firme "Spektar drink".

Sa konferencije stiže i poruka - naše je, definitivno, bolje. Kupovinom domaćih proizvoda definitivno se pomaže domaća privreda tako da potrošači ne bi trebalo da se dvoume, kažu učesnici. 

Тагови: