Zahlađenje

Bijeli Đurđevdan: Vratila se zima, zabijelio snijeg u maju FOTO

10:29, 06.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Prodor hladnog arktičkog vazduha u Republiku Srpsku donio je veliku količinu padavina, pa je u Driniću jutros izmjerno sedam centimetara snijega, a sutra se očekuje poboljšanje vremena, rečeno je u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

Dežurni meteorolog Igor Kovačić kaže da je u Krajini u protekla 24 časa palo više od 30 litara kiše po metru kvadratnom. 

Evo kako izgleda Čemerno!

Foto: Fejsbuk

On je dodao da snježni pokrivač u Han Pijesku iznosi dva centimetra, a u Čemernom jedan. 

Zabijelilo se i na Hajdučkim vodama!

Foto: Fejsbuk

"U toku dana će u tim predjelima biti susnježice i snijega, a očekuje se i rast snježnog pokrivača. Ova epizoda snježnih padavina je iznimna i rijetka, te je nakon ovoga više neće biti", rekao je Kovačić. 

On je dodao da će u ostalim krajevima uglavnom biti promjenljivo vrijeme sa kišom. 

"Oblačna masa koja donosi padavine će se u toku noći premještati na istok, tako da će na sjeverozapadu i zapadu doći do postepenog razvedravanja i prestanka padavina, te će sutra jutro biti hladno i svježe", rekao je Kovačić. 

Prema njegovim riječima, već sutra se očekuje poboljšanje vremenskih prilika, kao i postepen rast temperature vazduha koja će sredinom sedmice ponovo biti iznad 20 stepeni Celzijusovih. 

Kovačić kaže da ovakve vremenske prilike i temperatura nisu uobičajeni za ovo doba godine. 

On je naveo da se u narednom dugoročnom periodu očekuje promjenljivo vrijeme sa padavinama, a stabilizacija vremena tek u trećoj dekadi maja.