Traže reakciju nadležnih

Bihać: Građani ponovo izašli na ulice zbog migranata

  • 21.03.2019. 21:58

Građani Bihaća na gradskom trgu danas su ponovo izrazili nezadovoljstvo zbog situacije s migrantima i izbjeglicama u tom gradu.

Naglašeno je kako nema organizatora protesta, već da je riječ o spontanom okupljanju nezadovoljnih građana. Insistira se na izmještanju migranata i izbjeglica iz središta grada i nekoj vrsti ograničavanja njihovog kretanja, prenosi Radio Sarajevo.

"Nemamo ništa protiv migranata i izbjeglica, ništa protiv čovjeka. Već smo dokazali našu humanost, ali ovim mirnim protestnim okupljanjem tražimo neka rješenja. Želimo oslobađanje javnih površina u gradu i sigurne parkove za našu djecu. U građane su uvukla nesigurnost i tome jednostavno moramo stati u kraj", rekao je jedan od okupljenih građana Šeherzad Nanić.

Građani su u izjavama za medije ponavljali kako je neophodna reakcija države, ali i izrazili nezadovoljstvo djelovanjem gradske i kantonalne vlasti.

"Nismo zadovoljni ni postupcima gradonačelnika, zbog čega tražimo i njegovu smjenu. Smatramo da je trebao i mogao učiniti više kako bi nas zaštitio. Država tek ništa nije uradila, pa je o tome suvišno i pričati. Mi u Bihaću svakodnevno svjedočimo ekscesima, tučama, krađama i provalama. Ne možemo to samo gledati i tolerisati", riječi su Mirsada Pačenkovića.

Okupljeni na Gradskom trgu u Bihaću najavili su da će od danas na ovakav način tražiti reakciju nadležnih i rješavanje sve kompleksnije situacije s migrantima i izbjeglicama u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)