Sastanak Mićić - Nešić

Bezbjednost saobraćaja na području Bijeljine biće podignuta na viši nivo

  • 23.04.2019. 18:00

Bezbjednost saobraćaja na području Bijeljine biće podignua na viši nivo, nakon što je na današnjem sastanku gradonačelnika Miće Mićića i prvog čovjeka puteva Srpske, Nenada Nešića, najavljeno  ulaganje u dva infrastrukturna projekta u Bijeljini. 

Radi se o trećoj isključnoj traci na zaobilaznici oko grada, koja će biti realizovana u toku godine, i skretanju u za Srednji Dragaljevac u Donjem Dragaljevcu, na magistralnom putu prema Brčkom.

"Od tri goruća problema, ono što mi možemo reći jeste da ćemo u ovoj godini riješiti dva, a ovaj treći koji se tiče izgradnje kružne raskrsnice koja će povezivati Bijeljinu sa budućim autoputem dogovorili smo da u narednom periodu zaključimo sporazum između JP "Putevi RS" i Grada Bijeljine gdje ćemo jasno definisati prava i obaveze, kako grada, tako i Javnog preduzeća. Ono što je praksa do sada jeste da opštine, tj lokalne zajednice i gradovi, urade projekat i riješe im.pravne odnose, a da JP Putevi finansira samu izgradnju saobraćajnice", kaže Nenad Nešić, v.d. direktora Javnog preduzeća "Putevi RS".

S obzirom da su nadležnosti podijeljene u skladu sa zakonom i da projekat, kao i uređenje imovinskih odnosa radi lokalna zajednica, a samu izgradnju na lokalnim i magistralnim putevima Javno preduzeće "Putevi RS", na sastanku je dogovoreno da se napravi protokol o saradnji gdje će biti definisane obaveze, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Gdje ćemo definisati da Grad Bijeljina u najskorije vrijeme, a već imamo idejno rješenje, napravi projekat, završi imovinske odnose, izda građevinsku dozvolu, a putevi Republike Srpske će u skladu sa svojom planom napraviti da uđe u plan ta izgradnja kružnog toka koji bi bio na zaobilaznici u prvoj fazi, a povezivao bi i Industrijsku zonu broj 4", kaže Mićić.

Predviđa se da bi sredstva za ovaj projekat iznosila oko milion KM, kaže Nešić, ali, konačna cifra definisaće se nakon što budu završeni projekat i revizija.

 

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм