"S ljubavlju hrabrim srcima"

"Bema" podržala akciju, uplaćene tri hiljade KM

  • 13.12.2018. 13:05

Fabrika obuće "Bema" iz Banjaluke podržala je humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" sa 3.000 KM.

U saopštenju iz ove kompanije navedeno je da ovu humanitarnu akciju podržavaju svake godine, te pozivaju i druge da se priključe akciji, ukoliko su u mogućnosti. 

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. 

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja. 

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, ni u Srbiji. 

Direktan efekat primjene savremene robotike je znatno bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spine bifide, kao i povredama glave i kičme. 

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.