"Prokids festival"

Banjaluka u znaku mališana: Počelo obilježavanje "Nedjelje djeteta"

  • 01.10.2018. 21:12

Princeze, vještice, indijanci i ostali likovi iz crtanih filmova na trenutak su se preselili na ulice Banjaluke. 

Naredna dva dana centar grada na Vrbasu biće u znaku mališana. Počelo je obilježavanje "Nedjelje djeteta". Manifestacija "Prokids festival" za najmlađe građane pripremilo je mnoštvo igrarija, a sve kako bi klinci izrazili svoju kreativnost. 

Uz igre, prestave i kreativne radionice mališani će učiti o svojim pravima. Iako su mali, već sada znaju koja su njihova prava. "Imamo pravo na igru i učenje"- govorili su u glas razigrana djeca.

Igre je danas bilo na pretak. Organizatori su se potrudili da mališani u svojoj sedmici uživaju u čarima djetinjstva. Tobogani, ringišpil, madjioničari i likovi iz crtanih filmova bili su na raspolaganju najmlađima. Prvi dječiji festival privukao je veliki broj djece iz banjalučkih vrtića. Na kreativan način iskazala su svoja dječija prava, a upravo je to cilj festivala, kažu organizatori.

"Poruka glavna ovog festivala jeste da slavimo kreativnost i upravo smo kroz to i ovaj raznovrstan program dali mogućnost našim najmlađim sugrađanima da zapravo iskazu svvoju kreativnos i svoja dječija prava koja i zapravo i jesu dio medjunarrodne sedmice djeteta. Sam "Prokids" festival je organizovan u tri festivalska a program će sva tri dana trajati od  12 do 20 sati", rekao je Veselin Radosavac, organizator "Prokids festivala".

Koliko je za svako društvo važno poštovanje dječijih prava i srećno djetinjstvo svjesni su u kompaniji Prointer. Kažu nakon podrške u sportu, nauci i ostalim mnogobrojnim manifestacijama, odlučili su da budu i dio organizacije za najmladje. Zajedno za marketinškom agencijom MANIA, pripremili su tri dana nezaboravne igrarije i čarolije. 

"Zadovoljstvo je biti dio ove manifestacije, posebno zato što je Prointer taj koji je podržao i apsolutno je zaslužan zašto ova manifestacija postoji. Sa agencijom Mania orzanizovali smo Prokids festival i na neki način i već ova energija koju vidimo od naših mališana garantuje da ćemo se dobro provesti. Zadovoljsto je biti dio kompanije koja ima ne samo da je podržavala sport nego i nauku, istraživače, inovacije i kulturu, a sada smo se na neki način odlučili da usrećimo naše najmlađe. Nedjelja djeteta je najbolji period kada to možemo uraditi", kaže Vlatko Vukotić, PR kompanije Prointer.

Prokids festival će trajati do trećeg oktobra. Pored mađioničara, maskota kreativnih radionica, od 17 sati predviđen je i muzički program. Posljednji dan festivala rezervisan je za poznate dječije vlogere. I ono što je najbitnije, sve je besplatno.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок