Zimske službe na terenu

Banjalučko snježno jutro: Metorolozi kažu nastaviće da pada FOTO

  • 14.12.2018. 07:26

U većini krajeva u BiH, kako su najavili meteorolozi, jutros je osvanuo snijeg.

Prema prognozama, snijeg će i danas nastaviti da pada. 

Ujutro oblačno,hladno i sa slabim snijegom. Tokom dana pojačanje padavina koje će potrajati do kraja dana uz formiranje i povećanje snježnog pokrivača.

Tokom dana i poslepodne će sa snijegom biti u sve više predjela, jačeg intenziteta na planinama te na zapadu,jugozapadu, jugoistoku i istoku. 

Snježni pokrivač će se formirati i u nižim predjelima. Očekivana visina snježnog pokrivača do kraja dana na sjeveru 5-10 cm, u centralnom pojasu 10-15, ponegdje i 20 cm, a u planinskom pojasu 20-30 sm, lokalno preko 40 cm. 

U niskoj Hercegovini obilnija kiša. 
  
Minimalna temperatura vazduha: od -4°C do 0°C, na jugu do 4°C ,u višim predjelima oko -9°C. 

Maksimalna dnevna temperatura vazduha: najviša dnevna temperatura vazduha od -1°C do 3°C, na jugu do 6°C u višim predjelima  oko -3°C.

I u Banjaluci je jutros oSvanuo snijeg. Kako kažu meteorolozi, očekuje se da će visina snijega u gradu biti od 10 do 15 centimatara.

Ujutro oblačno i sa slabim snijegom koji će tokom dana biti u pojačanju, a nastaviće padati do kraja dana, uz povećanje visine sniježnog pokrivača.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha oko 0°C.

U Banjaluci je na terenu i zimska služba.  Saobraćajnice su prohodne, čiste se i trotoari, a snijeg uklanjaju i ručno radnici gradske "Čistoće".

Vrijedni su i vlasnici privatnih objekata koji jutros čiste snijeg, a obaveza građana je da očiste snijeg ispred svojih privatnih i poslovnih objekata.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.