Zimske službe na terenu

Banjalučko snježno jutro: Metorolozi kažu nastaviće da pada FOTO

07:26, 14.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
U većini krajeva u BiH, kako su najavili meteorolozi, jutros je osvanuo snijeg.

Prema prognozama, snijeg će i danas nastaviti da pada. 

Thumbnail

Ujutro oblačno,hladno i sa slabim snijegom. Tokom dana pojačanje padavina koje će potrajati do kraja dana uz formiranje i povećanje snježnog pokrivača.

Tokom dana i poslepodne će sa snijegom biti u sve više predjela, jačeg intenziteta na planinama te na zapadu,jugozapadu, jugoistoku i istoku. 

Thumbnail

Snježni pokrivač će se formirati i u nižim predjelima. Očekivana visina snježnog pokrivača do kraja dana na sjeveru 5-10 cm, u centralnom pojasu 10-15, ponegdje i 20 cm, a u planinskom pojasu 20-30 sm, lokalno preko 40 cm. 

U niskoj Hercegovini obilnija kiša. 
  
Minimalna temperatura vazduha: od -4°C do 0°C, na jugu do 4°C ,u višim predjelima oko -9°C. 

Maksimalna dnevna temperatura vazduha: najviša dnevna temperatura vazduha od -1°C do 3°C, na jugu do 6°C u višim predjelima  oko -3°C.

Thumbnail

I u Banjaluci je jutros oSvanuo snijeg. Kako kažu meteorolozi, očekuje se da će visina snijega u gradu biti od 10 do 15 centimatara.

Thumbnail

Ujutro oblačno i sa slabim snijegom koji će tokom dana biti u pojačanju, a nastaviće padati do kraja dana, uz povećanje visine sniježnog pokrivača.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha oko 0°C.

U Banjaluci je na terenu i zimska služba.  Saobraćajnice su prohodne, čiste se i trotoari, a snijeg uklanjaju i ručno radnici gradske "Čistoće".

Thumbnail

Vrijedni su i vlasnici privatnih objekata koji jutros čiste snijeg, a obaveza građana je da očiste snijeg ispred svojih privatnih i poslovnih objekata.

Thumbnail