Dolazak po pozivu

Banjalučki ginekolog obavio judnu od najsloženijih operacija

  • 22.02.2019. 08:18

Menadžment Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu uspostavio je saradnju sa sa eminentnim stručnjakom iz oblasti ginekologije i akušerstva profesorom Nanadom Lučićem.

Lučić je 20. februara u Bolnici "Srbija" uradio jednu od najsloženijih operacija iz oblasti ginekologije koja je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zadnji put rađena 2006. godine, saopšteno je ove zdravstvene ustanove. 

Dolaskom ovog eminentnog stručnjaka od sada će u ovoj ustanovi biti rađene ovakve operacije, a samim tim će biti i podignut nivo i složenost usluga u Bolnici "Srbija". 

Načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstvo u Bolnici "Srbija" Siniša Zubić pojasnio je da će Lučić dolaziti po pozivu, te da će u dogovoru sa ginekolozima i zajedno sa timom ljekara ove bolnice obavljati radikalne ginekološke operacije kod karcinoma grlića materice, vulve i materice. 

"Podrška eminentnih stručnjaka iz drugih ustanova u Republici Srpskoj i regiona prilika je da se naša ustanova pozicionira kao lider iz oblasti složenih i radikalnih ginekoloških operacija kako bi naše pacijentkinje dobile vrhunsku zdravstvenu uslugu i da se vrati povjerenje u našu bolnicu", navedeno je u saopštenju. 

Iz Bolnice "Srbija" poručuju da je novo rukovodstvo opredijeljeno da jačanjem kapaciteta kadra i podrškom gostujućih ljekara i profesora iz raznih oblasti podigne kvalitet usluga na nivo savremene bolnice, spremne da odgovori izazovima moderne medicine i pacijentima omogući pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. 

Nenad Lučić je dugo godina obavljao funkciju šefa Katedre za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Banjaluci i šefa Odjeljenja ginekološke operative u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske. 

Stručna usavršavanja iz ginekološke operative, onkologije i laparoskopije sticao je na univerzitetskim klinikama širom Evrope /Beču, Berlinu, Gracu, Beogradu, Dubrovniku, Češkoj i Nikoziji/. Član je i predsjednik mnogobrojnih naučnih i stručnih udruženja.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.