Potpisan ugovor

Banjalučki "Aerodrom" nastavlja sa gradnjom kargo objekta

  • 13.02.2019. 20:17

Kargo objekat u sklopu banjalučkog "Aerodroma" biće završen. Zastoji u izgradnji riješeni su ugovorom koji su potpisali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora “Aerodroma Republike Srpske”, Zoran Injac. 

Na "Aerodromu" zadovoljni. Kažu, raduje ih i to što im podršku u razvoju pruža i Vlada Srpske.

“Naravno da ne zadovoljavamo se samo sa razvojem putničkog saobraćaja, već danas smo potpisali sporazum o tome da će biti nastavljeni radovi na izgradnji kargo objekta, jer je Banjaluka tako pozicionirana da, osim putničkog, ima punu mogućnost za razvoj i kargo saobraćaja i na tome će se raditi intenzivno pogotovo sa završetkom kargo objekta", kaže Injac.

Saradnja “Aerodroma Republike Srpske" s avio-kompanijom “Rajaner” pokazala se kao pun pogodak. Kako Trninić kaže, lani je prevezeno 35.000 putnika, što je za 15.000 više u poređenju s 2017. godinom. Nada se da će ove godine dostignuti broj od čak 200.000 putnika.

“”Rajaner” sem postojeće tri linije planira od proljeća i četvrtu liniju za Berlin, a takođe smo razgovarali i o planovima za ljetnju sezonu gdje je “Kontiki” pokazao interes i postignut je već određeni dogovor za određene čarter letove dva puta sedmično. Prošle godine je bilo jednom za Antaliju, sada će ići dva puta sedmično za Antaliju i biće i jedan čarter let za Grčku. Vidjećemo koja destinacija, najvjerovatnije Atina, mada, evo postoji mogućnost i Soluna", kaže Trninić.

Na "Aerodromu" ne staju s ambicioznim planovima. Najavljuju proširenje destinacija. Kažu, želja im je let prema Tivtu, Beču, ali ne odustaju i od Moskve, u toku je realizacija leta Banjaluka-Moskva tri puta sedmično.

“Sa Mahovljana najavljuju brojna iznenađenja za jesen. Kažu, radiće na proširenju aerodroma, a ulagaće i u opremu. Već u aprilu, čekaju nas novi letovi.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?