100 godina od osnivanja

"Banja Vrućica": "Vijek u službi zdravlja"

19:50, 01.08.2019.
Izvor: ATV
"Vijek u službi zdravlja", slogan je pod kojim Banja Vrućica proslavlja jubilej. U tom periodu od banje sa mineralnom vodom i turskim kupatilima, izrasli su zdravstveno turistički kompleks sa 400 zaposlenih, u koji se gosti rado vraćaju.

"Sve skupa ovo je ekstra dobro i ja ću ovdje i dalje dolaziti". 

"Sve i hrana i bazem i masaža, sve generalno sve je super lijepo", pričaju gosti banje.

Od početka godine bilježe kuriozitet. Prvi put im je 44 odsto gostiju bilo iz Hrvatske, a 42 procenta domaćih. Po broju noćenja sve su bliže zlatnom dobu.

"1977 i 1978. su bile što se tiče broja noćenja najposejećenije, tad je ostavreno oko 240.000 noćenja, a odmah zatim idu prethodne godine 2018. 2017. sa preko 220.000 noćenja. Ove godine očekujemo oko 230.000 noćenja", rekao je Aleksandar Radošević, izvršmi direktor za operacije i marketing "Banje Vrućice".
  
Poslednju deceniju nižu finansijske uspjehe. Sa 15 miliona maraka renovirali su "Kardal", i kredit već otplatili. Radnici imaju regres, plate su im od početka godine rasle 12 odsto, a rijetki su koji isplaćuju 13. platu. Osim rekonsktrukcije "Kiseljaka", u šta bi da ulože tri miliona i zaposle 20 radnika, planova je mnogo. Od otvaranja dijagnostičkog centra u Tesliću, do gradnje novih objekata.
 
"Mislim da ćemo sad u 8. mjescu početi rušenje, a u 9. gradnju jednog objekta bolnice u "Banji Vrućici", na mjesti starog hotela "Krajina", 4.000 kvadratnih metara i računamo da je ta investicija 10 miliona maraka", istakao je Dragan Bogdanić, generalni direktor "Banje Vrućice".
 
Jubilej će, sa klijentima i gostima, da proslave i organizovanjem različitih sadržaja. U narednih mjesec i po uprilićiće besplatne koncerte, utakmicu veterana Crvene Zvezde i Minerala i promociju monografije banje.