Teslić

Banja Vrućica promovisala zdrav način života

  • 07.04.2019. 19:26

Mjerenje krvnog pristiska, sportske aktivnosti, šetnje stazama Banje Vrućice i predavanje ljekara. Tako je teslićki zdravstveno turistički centar promovisao zdrav način života. Korisno je to bilo za turiste, ali i osnovce iz Teslića. O zdravlju su naučili ponešto više i uživali u srcu prirode.

“Ja sam predavao sportsku rekreaciju 40 godina na fakultetu za sport. I doktrina te sportske organizacijske medicine je tačno ono što daje Banja Vrućica“, kaže Herman Berčić iz Škole zdravlja „Mangeš“ Slovenija.

“Ovo je jedna prelijepa prilika za starije i za mlade. Da zadržimo svoje zdravlje, da se pravilno razvijamo“, kaže Nikolina Božić, učesnica Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Teslića.

Sportske aktivnosti, pravilno pristupanje dijagnostičkim i terapeutskim mjerama siguran su put do unapređenja zdravlja. U Banji Vrućici kažu svakodnevno animiraju goste i pacijente da se uključe u zdrav stil života.

“I samimtim da preveniraju mnoge bolesti. Sami znamo da su sada u epidemijskim razmjerama i dijabetes i hipertenzija i pušenje i mnoge druge kardiovaskularne i metaboličke bolesti“, kaže Draženko Vuković, izvršni direktor za zdravstvo u ZTC Banja Vrućica Teslićl.

Niz aktivnosti koje promovišu zdrav način života „Banja Vrićica“ organizovala je povodom 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja. Kažu da će i u narednom periodu na prevenciji i unapređenju zdravlja nesebično davati svoj doprinos.

Тагови: