ATV u Tukovima: Voda se povukla, ostavila uništene domove FOTO

  • 16.05.2019. 11:52

Štab za vanredne situacije grada Prijedora zadržao je stepen vanredne odbrane od poplava, iako je vodostaje Sane jutros bio 410 centimetara, što je za pola metra niže od kote vanredne odbrane i 10 centimetara niže od kote redovne odbrane.

Vodostaji se normalizuju, ali da je i dalje veliki broj stambenih objekata poplavljen, posebno u naselju Gomjenica.

Na terenu su i vatrogasci koji ispumpavaju vodu. U ponedeljak počinje procjena štete.

Ekipa ATV-a obišla je naselje Tukovi gdje mještani pokušavaju da saniraju posljedice poplave.Voda se povukla iz stambenih objekata, ali je za sobom ostavila velike posljedice.

Mještani čiste kuće, pokušavaju da loženjem vatre što prije osuše zidove i namještaj koji je voda nakvasila.

Direktorica Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović rekla je da je ova ustanova spremna za dezinfekciju objekata u skladu sa higijensko-epidemiološkim standardima. 

"Pozivam sve građane kojima su stambeni objekti bili poplavljeni, a gdje je obavljeno mehaničko čišćenje, da se jave u Higijensko-epidemiološku službu na broj telefona 052/238-104 ili dođu lično u ambulantu broj 40 na drugom spratu Doma zdravlja. Radno vrijeme je od 7.00 do 18.00 časova", rekla je Popovićeva. 

Pomoć je ponuđena i iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora. 

Svi građani kojima treba pomoć da raščiste otpad u svojim kućama mogu da se jave u savjete mjesnih zajednica da ih oni evidentiraju, a nakon toga grad će angažovati vojsku i volonterske službe. 

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Prijedoru obustavljena je treći dan.

Zbog vremenskih neprilika i poplava koje su zadesile Prijedor redukovan je i planirani program obilježavanja 16. maja - Dana grada. 

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина