ATV u Tukovima: Voda se povukla, ostavila uništene domove FOTO

11:52, 16.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Štab za vanredne situacije grada Prijedora zadržao je stepen vanredne odbrane od poplava, iako je vodostaje Sane jutros bio 410 centimetara, što je za pola metra niže od kote vanredne odbrane i 10 centimetara niže od kote redovne odbrane.

Thumbnail

Vodostaji se normalizuju, ali da je i dalje veliki broj stambenih objekata poplavljen, posebno u naselju Gomjenica.

Thumbnail
Foto:ATV

Na terenu su i vatrogasci koji ispumpavaju vodu. U ponedeljak počinje procjena štete.

Ekipa ATV-a obišla je naselje Tukovi gdje mještani pokušavaju da saniraju posljedice poplave.Voda se povukla iz stambenih objekata, ali je za sobom ostavila velike posljedice.

Thumbnail
Foto:ATV

Mještani čiste kuće, pokušavaju da loženjem vatre što prije osuše zidove i namještaj koji je voda nakvasila.

Direktorica Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović rekla je da je ova ustanova spremna za dezinfekciju objekata u skladu sa higijensko-epidemiološkim standardima. 

Thumbnail
Foto:ATV

"Pozivam sve građane kojima su stambeni objekti bili poplavljeni, a gdje je obavljeno mehaničko čišćenje, da se jave u Higijensko-epidemiološku službu na broj telefona 052/238-104 ili dođu lično u ambulantu broj 40 na drugom spratu Doma zdravlja. Radno vrijeme je od 7.00 do 18.00 časova", rekla je Popovićeva. 

Pomoć je ponuđena i iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora. 

Thumbnail
Foto: ATV

Svi građani kojima treba pomoć da raščiste otpad u svojim kućama mogu da se jave u savjete mjesnih zajednica da ih oni evidentiraju, a nakon toga grad će angažovati vojsku i volonterske službe. 

Thumbnail

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Prijedoru obustavljena je treći dan.

Zbog vremenskih neprilika i poplava koje su zadesile Prijedor redukovan je i planirani program obilježavanja 16. maja - Dana grada.