ATV ispisala istoriju

"Luk ili med" prva kulinarska emisija koja se emitovala uživo

08:28, 15.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Završena je sedma sezona ATV-ovog kulinarskog šoua "Luk ili med". Ove godine najbolje su kuvali Mario i Jadran iz restorana "Prestiž" iz Mostara. Odnijeli su nagradu od 5. 000 maraka. 

Zadatak u finalnoj večeri nije bio ni malo lak. Učesnici su spremali delicije pred oštrim okom žirija koji su izvrsni majstori u kuvanju. Iako je konkurencija bila jaka, a stolovi puni hrane za koju se svaki tim potrudio, najbolju hranu su pripremili tandem iz Mostara.

Kažu nisu se nadali pobjedi.

"Cijeli šou je odličan. Drago nam je što smo pozvani i sudjelovali. Drago nam je što smo pobijedili. U svakom slučaju sve ekipe su bile dobre, i na početku i svako se trudi i svako daje sve od sebe", kaže Jadran Miličević, pobjednik kulinarske emisije "Luk ili med".

"Nadao sam se i imao sam malu tremu", rekao je Mario Cvitković,  pobjednik kulinarske emisije "Luk ili med".

Predragu Tošiću pritrčali su u pomoć i pomogli u ocjenjivanju jela evropski šampion u kuvanju Miloš Jovanović i hrvatski poznati kuvar Ivan Pažanin. Nikada nisu bili dio ovakvog šoua koji se emituje uživo. Finale su kao i pobjednike ocijenili desetkom.

"Malo stvarno drugačije, imali smo neki osjećaj baš onako, nesvakidašnje, stvarno čestitam svima koji su organizirali ovo kojima je samo pomisao na ovo bila imperativ pobjede ja bi tako rekao. Super organizirano, super odrađeno, super je sve prošlo interesantno, lijepo, stvarno je bilo lijepo. Čast i zadovoljstvo da sam bio član žirija", kaže Ivan Pažin, član žirija.

U ATV-ovoj kuhinji su se ugasila svjetla. Međutim, pripreme za novu sezonu počinju. "Luk ili Med" će se ponovo zavrtiti na ekranima.