Teslić

Asfaltiranje puta proslavili uz pjesmu

  • 02.07.2019. 17:21

Uz pjesmu su mještani Rastuše proslavili to što je asfaltirana jedna dionica puta u njihovom selu. Kažu, mnogo im to znači. U zaseoku Šljive 3 nema ih mnogo, ali su svi složni i uvijek raspoloženi da daju svoj doprinos uređenju sela.

Ovaj put pomoć je stigla od Miroslava Kojadinovića, privrednika i humanitarca iz Njemačke, koji je porijeklom iz tog kraja Teslića. 

"Relacija je ogromna, ogromna je veličina puta, tako da nismo mogli sami. Normalno, nekad nešto sami uradimo, ali hvala onima koji su pomogli, mom bratu Miroslavu, doktoru Bogdaniću", rekao je Dragomir Kojadinović, mještanin.

"To znači za ovo selo, mi smo Šljive broj 3. Veliko znači, napredak, za dolazak bilo koga sa strane malo drugačije će gledati", istakao je Milenko Šljivić, mještanin. 

To nije prvi put da Kojadinović pomaže narodu Srpske. Kaže da mu je cilj pomoći prije svega manje razvijenim seoskim sredinama. Smatra da su upravo te sredine često zaboravljene i bez infrastrukture.

"U zajedničkom razgovoru sa doktorom Bogdanićem odlučili smo da selu Rastuša doniramo jednu dionicu puta, da napravimo jednu mogućnost za đake i ljude koji žive u tom malom selu, da mogu da putuju adekvatno do glavnih puteva koji vode ka Rastuši, Tesliću i Ukrinici", istakao je Miroslav Kojadinović, privrednik i humanitarac iz Njemačke. 

"Mi smo se odlučili na ovaj gest da pokažemo da nije sve politika, da ovo nije izborna godina, da smo tu da pomognemo i uradimo za jedno ovakvo selo, za malu zajednicu, koja je uvijek zbog svoga položaja i broja na začelju ili na kraju. Zato smo donijeli odluku da zajedno ovo uradimo", rekao je Dragan Bogdanić, privrednik. 

Na ovome se neće stati. Privrednici su iskoristili priliku i da razgovaraju o budućim zajedničkim projektima. U planu je i privlačenje investicionih fondova koji su zainteresovani da ulože u Teslić. 

Тагови: