U manastiru Gračanica

Arlov uručio pomoć i stipendije anonimnog donatora

  • 13.06.2020. 17:03

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je u manastiru Gračanica uručio četvoromjesečni iznos stipendija za petoro srpske djece u mjesečnom iznosu od po 100 evra, koje obezbjeđuje anonimni donator iz Republike Srpske.

Stipendije su uručene Nikoliji Maksimović iz sela Grizime kod Kosovske Kamenice, Ivoni Micić i Anastasiji Maksimović iz Badovca kod Gračanice, Filipu Rakiću Iz Kosovske Mitrovice, kao i najmlađoj od osmoro djece porodice Vuković, jednogodišnjoj Kseniji, takođe, iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je specijalni poklon porodice Tanasković iz Trebinja uručio Andrijani Perić iz sela Močare kod Kosovske Kamenice, koja je prošle godine boravila u sedmodnevnoj posjeti ovoj trebinjskoj porodici u okviru programa "Spojimo srpsku djecu iz Republike Srpske i sa Kosova i Metohije".

"Ovo je prilika da djeci sa Kosova i Metohije poručim da su njihovi vršnjaci iz Srpske spremni da ih dočekaju i ugoste, vjerujem krajem avgusta", rekao je Arlov.

On je dodao da bi u Srpskoj, ukoliko nadležmo za zdravstvo dozvole, trebalo da boravi oko 1.000 srpskih đaka sa Kosmeta.

Ljubiša, otac Anastasije Mihajlović, učenice osmog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" iz Sušice nadomak Gračanice, zahvalio je u ime svih anonimnom donatoru i svim građanima Srpske koji sve vrijeme šalju pomoć.

"Znamo da je i u Republici Srpskoj teško, ali nas Srbi u Srpskoj razumiju i shvataju u koliko teškim uslovima žive naša djeca", rekao je Srnu Mihajlović.

Arlov je prije podjele stipendija uručio pomoć u hrani i higijenskim sredstvima nepokretnoj starici Milici Perić u selu Paralovo u opštini Novo Brdo, koja je već četiri godine vezana za postelju.

On je istakao da starica Milica živi u bijedi i da joj je prijeko potrebna ljekarska i pomoć ljudi koji se staraju o starim i iznemoglim, zbog čega je pozvao nadležne da preuzmu brigu o njoj.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.