Fenomenalan uspjeh projekta

Arlov: Djeca s Kosmeta i iz RS sklopila velika prijateljstva

  • 20.06.2018. 16:02

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da je prihvat 900 djece sa Kosova i Metohije u Srpskoj fenomenalan i da su sklopljena velika prijateljstva, naročito među djecom iste dobi.

Arlov je rekao da nisu evidentirani problemi tokom dosadašnjeg boravka djece koja će u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" u Srpskoj biti do 23. juna i dodao da ovaj projekat stvara trajna prijateljstva Srba. 

"Mislim da ove posjete mnogo znače za djecu sa Kosova i Metohije, da osjete ovu slobodu, ovu prisnost iz cijele Republike Srspke i porodica i osnovnih škola i lokalnih zajednica, koji su puno učinili da boravak teče u najboljem redu", rekao je Arlov Srni. 

On je naveo da djeca imaju priliku da se upoznaju sa znamenitostima u svakoj od lokalnih zajednica u Srpskoj u kojoj borave, kao da su za mališane obezbijeđeni raznovrsni sadržaji primjereni njihovom uzrastu. 

Arlov je danas zajedno sa stotinu mališana iz Kosovske Mitrovice i Prilužja, koja su u Doboju smještena u porodicama čija djeca pohađaju osnovne škole "Sveti Sava" i "Vuk Stefanović Karadžić", posjetio manastir Ozren u opštini Petrovo. 

On kaže da je manastir u Petrovu zadužbina kralja Dragutina Nemanjića, koji ima dodirne veze sa Kosovom i Metohijom. 

Arlov je kao centralni događaj posjete za sutra najavio dolazak djece sa Kosova i Metohije u Administrativni centar Vlade Republike Srpske u Banjaluci. 

Osim Doboja, djeca sa Kosova i Metohije borave u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Gradišci, Prnjavoru, Čelincu, Tesliću, Derventi, Modriči, Brodu, Šamcu, na Han Pijesku, Palama, u Istočnom Novom Sarajevu, Trebinju i Višegradu. 

Djeca sa Kosmeta doputovala su u subotu, 16. juna, u Srpsku u 18 autobusa, u pratnji 80 prosvjetnih radnika.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм