Podnovlje

Anonimni donator obradovao još jednu porodicu

  • 29.07.2019. 19:36

Od početka godine obradovao je 70 porodica i nastavlja akciju. Anonimni donator koji sa 2.000 maraka daruje svako treće i četvrto dijete rođeno u zvorničko-tuzlanskoj eparhiji, nadu u novi dom dao je Đekićima iz Podnovlja.

Nisu zaposleni, dobili su četvrto dijete, novcem bi da kaparišu kuću bliže školi.

"Gornje Podnovlje daleko je, snijeg kad udari djecu prtinu gazim, plaćam autobus. Puno ali trudiću se nadam se da ćemo stvoriti djeci ugodan dom. Imamo 19 ovaca, krmaka, koza malo, patimo se, al preživjećemo", rekao je Saša Đekić, otac.

Vid nosi ime po pradjedu. Rođen je 1. jula,  kršten sa osam dana. Ima brata i dvije sestre. 

"Kad su mali možeš, ali kad već škola krene kad i knjige trebaju, ali dobro izdrži se nekako", istakla je Mirjana Đekić, majka četvoro djece. 

Kostajnica i Podnovlje su dobojska sela koja su predstavnici donatora najčešće obilazili. U Podnovlju su od početka godine imali 15 krštenja, tri iz višečlanih porodica. 

"Većina prodica živi ostaje ovdje, čak i najbolji primjer je naša škola koja nema veliki problem sa djecom sa manjkom djece, ove godine u prvi razred upisano 18 učenika", naglasio je jerej Velibor Mlađenović. 

Svi koji su dobili novac, donatoru su se zahvalili pismom u kome su naveli kako su novac trošili. Većina ih je poput Đekića. 

"Najčešće nam je u pismima takav odgovor da će iskoristiti u grandju kuće ili sanaciju kuće postojeće i tako", rekao je Saša Živanović, koordinator.
 
Najviše donacija otišlo je u Bijeljinu, najmanje u Šamac. Novac je do sada uglavnom uručen porodicama na selu koje su dobile treće dijete. Plan je da se na isti način pomogne još 30 porodica. 
                        

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић