Aktivan požar u Trebinjskim brdima

  • 21.09.2020. 19:19

Kod Trebinja ponovo gori. Ovoj put plamen uništava vrleti u rejonu Trebinjskih brda. Vjetar stalno mijenja pravac pa se požar širi na sve strane. Nepristupačan teren vatrogasce čini bezpomoćnim.

"Teren je nepristupačan, nezgodan, stijene velike, litice, krševi. Tamo tinja možete istresti deset brentača da slomite ljude i da ne ugasite", rekao je Spaso Rosić, komandir TVJ Trebinje.

Na sreću nema ugroženih objekata a izgorjele površine već se mjere kilometrima. Protekla noć na požarištu bila je relativno mirna ali za vatrogasce neprospavana. Šta će dalje biti ni sami ne znaju, Boga mole da padne kiša.

"Vrijeme se mijenja, vjetar je jedan pa drugi, šta će da se desi kako ostaje da vidimo. Nadat se da neće previše da se proširi, očekivat je možda i neku kišu pa da nam pomogne. Da li su izgorjele velike površine? Izgorjele su velike površine", istakao je Rosić.

Požar je izbio juče a uzrok mu se ne zna. Prvi čovjek trebinjskih vatrogasaca kaže da su samo u proteklom mjesecu ugasili na desetine požara i da je većini uzrok ljudski faktor. Na kraju bezbroj puta ponavljanji apel, da se vatra ne pali na otvorenom bez da se obavijeste vatrogasci. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)