Podizanje svijesti građana

Akcija uređenja i čišćenja opštine Laktaši

  • 25.03.2019. 08:58

Opština Laktaši sa građanima, javnim ustanovama i preduzećima od 18. do 24. marta 2019. godine, sprovodi akciju uređenja i čišćenja cijele opštine Laktaši.

Akcija nosi simboličan naziv „Čistiji Laktaši za sve nas“. Cilj akcije je podizanje svijesti građana u cilju očuvanja životne sredine i ljepšeg izgleda naseljenih mjesta opštine  Laktaši. Akcija uređenja naišla je na veliki odaziv,  te su uređene i očišćene mnoge površine opštine.

Centralna akcija uređenja i čišćenja Laktaša, odnosno čišćenja obala Vrbasa će se održati u Trnu, u nedelju 24.03. 2019. godine.

Plan akcije: 

- 09:30-10:00 okupljanje učesnika i volontera kod trnskog mosta

- 10:00 -  Obraćanje načelnika opštine, Ranka Karapetrovića, podjela rukavica i  kesa

- 10:15 -13:00 - Čišćenje obala Vrbasa, nizvodno i uzvodno od mosta i odnos prikupljenog otpada na pristupačna mjesta za odvoz

Svi volonteri će biti podijeljeni u 4 grupe, prvu grupu će voditi načelnik opštine, Ranko Karapetrović, drugu predsjednik Skupštine opštine, Boris Spasojević, treću grupu vodi, zamjenik načelnika opštine, Miroslav Kodžoman, a četvrtu, narodni poslanik Saša Popović. Svim učesnicima su obezbijeđene rukavice, kese i osvježenje.