"Adra" već dvije decenije pomaže socijalno ugroženim osobama

  • 17.11.2019. 11:54

Humanitarno udruženje "Adra" već dvije decenije pomaže socijalno ugroženim osobama. Zahvaljujući toj organizaciji mnogi nezaposleni, invalidi, samohrane majke i žene iz sigurne kuće pronašli su posao i započeli bolji život.

I danas im je cilj isti kao prije 26 godina - da pomognu svima kojima je pomoć neophodna.

"Tako da je već pet godina neki glavni fokus "Adre" socijalno preduzetništvo, zadrugarstvo, zapošljavanje ljudi. Prije pet godina smo osnovali socijalno preduzeće "Biti čovjek" u kojem zapošljavamo socijalno ugrožene ljude. Imamo otvorena tri humanitarna secend hand šopa u Banjaluci, u Laktašima i Gradišci. Rade tri socijalno ugrožene žene. Trudimo se da ništa od te odjeće ne bacamo. Imamo šivaonicu gdje rade takođe nezaposlene žene, žene invalidi koje od te stare odjeće prave torbe, cekere i druge proizvode koje pokušavamo da prodajemo na našem tržištu i na stranom tržištu", rekao je Božidar Mihajlović, direktor Humanitarne organizacije "Adra".

Nedavno je zahvaljujući "Adri" pet žena, od kojih su neke samohrane majke, a neke dolaze iz sigurne kuće, osnovalo svoju radničku zadrugu. Pokrenule su svoj odred za čistoću. Iz udruženja poručuju da su spremni pomoći ko god pokuca na njihova vrata.

"Otvorena su vrata, ali mi se trudimo ne samo da pomognemo kroz neku jednokratnu pomoć, nego da trajno pomognemo ljudima, tako da neki naš plan i fokus u budućnosti je baš zaposlenje ljudi", istakao je Mihajlović.

Naredne dvije godine u "Adri" će se održavati obuka za nezaposlene žene. Imaće prilike da nauče jezike, kao i korištenje računara, i još mnogo toga. U planu je da se održi deset kurseva.
 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.