Doboj

10 parova ispunilo uslove da im grad subvencioniše kupovinu stanova

  • 21.11.2019. 19:46

Za mjesec dana, koliko je trajao prvi javni poziv za mlade bračne parove, prijavilo ih se 12. Njih 10 ispunilo jeuslove da im grad Doboj subvencioniše kupovinu stana.

Prema odluci skupštine, usvijenoj u septembru ove godine, grad će da pomogne kupovinu stanova za 100 bračnih parova, a javni poziv biće raspisavan sve dok se ne dostigne ta brojka. 

"Išli smo mjesec po mjesec, prvo lakše je komisiji da sve iskontroliše ne naparavi propust, i da mi nenapravimo neku nepravdu prema mladim ljudima, druga stvar mnogo nam je lakše kada je u pitanju finansiranje", rekla je Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboja. 

Parovi biraju između dva modela. Mogu da izaberu lokaciju stana, i tada plaćaju 51 posto. Ukoliko lokaciju određuje grad, par plaća svega trećinu vrijednosti stana.  

Doboj je među prvim gradovima u Srpskoj, koji kupvinom stanova, želi da zadrži mlade. Računaju da će ih taj projekat koštati oko 10 miliona maraka. Neki od uslova su da mladi imaju do 30 godina, tri godine žive na dobojskoj adresi i nemaju nekretnine u vlasništvu. Interes je kažu u gradskoj upravi veliki, a nerijetko se javljaju i parovi stariji od 30 godina. 
 

Тагови: