Doboj

Dodik: U opticaju 700 miliona KM za projekte

  • 19.08.2019. 13:32

Srpski član Predsjedništva BiH Milorada Dodika rekao je danas da je u okviru projektnih aktivnosti u Doboju u opticaju više od 700 miliona KM, što će promijeniti način života nabolje.

Dodik, koji je ovogodišnji kum slave grada Doboja - Preobraženja Gospodnjeg, rekao je da je to jedan od strateški pozicioniranih gradova u Republici Srpskoj.

"Zbog toga Vlada Srpske dobrom saradnjom sa gradonačelnikom i njegovim timom pokazuje svoje opredjeljenje nizom projekata realizovanih na području ove regije", rekao je Dodik, koji je sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko–tuzlanskim Fotijem obavio danas čin lomljenja slavskog kolača povodom slave grada.

Dodik je naveo da je riječ o projektima izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Doboj, Teromoelektrane "Stanari", dionice Koridora "Pet ce", nove bolnice, uređenje korita rijeke Bosne, sportske dvorane i nizu ostalih projekata.

"Tu ne treba stati. Mi želimo da pokušamo ovdje obezbijediti što bolje uslove za investiranje, prije svega animirati naše ljude, a zajedno ćemo već od septembra raditi na koncipiranju cjelovitog projekta podrške natalitetu u koji će biti uključeni republički nivoi vlasti, različite institucije i, naravno, gradovi i opštine", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u okviru kapaciteta predsjednika Republike Srpske već početkom septembra biće održan niz sastanaka koji bi trebalo da koncipiraju cjelovit program podrške, koja podrazumijeva stimulaciju svim mladim ljudima za život u Republici Srpskoj i rađanje djece.

On je rekao da Doboj pokazuje svoj kapacitet da se obnovi nakon poplava iz 2014. godine, i to zahvaljujući Vladi Republike Srpske, bivšem gradonačelniku Obrenu Petroviću i sadašnjem Borisu Jeriniću, kao i međunarodnim organizacijama.

Vladika Fotije je istakao da je Preobraženje Gospodnje praznik mira, ljubavi i zajedništva.

"Proslavljamo danas Preobraženje Gospoda Isusa Hrista, ali je i za nas značajno da se preobrazimo, ne samo kao ljudi, već i kao cijeli narodi Hristovom svjetlošću, istinom i vjerom našom pravoslavnom, da budemo u međusobnoj zajednici i ljubavi", rekao je episkop Fotije u dobojskom hotelu "Park", gdje je obavljeno lomljenje slavskog kolača.

On je naglasio da se u ovoj lokalnoj zajednici, kao i u svim u Republici Srpskoj, živi u simfoniji odnosa crkve i države. 

Jerinić je čestitao krsnu slavu sugrađanima i poželio da preobraženjem Gospoda svi preobraze sebe u bolje ljude i da bolje rade kako bi grad napredovao. 

On je istakao da današnje prisustvo Dodika daje snagu i pečat da će se i u narednom periodu raditi bolje i više za dobrobit građana Doboja i Republike Srpske. 

Jerinić je potvrdio da je oko 700.000.000 KM u opticaju na projektnim aktivnostima.

Svečanosti su prisustvovali poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa ovog područja, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Jasna Lukić, poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović i Dragan Bogdanić, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, lokalni odbornici i ostali gosti. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)