Draško Aćimović

Zvizdiću nije mjesto na sastanku u Briselu nego Dodik

14:16, 19.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Bivši ambasador BiH u Briselu Draško Aćimović izjavio je Srni da nije logično da danas u Brisel kao predstavnik BiH ide predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, koji je izabran u parlament BiH, nego je na tom sastanku trebalo da prisustvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Nije logično da /Zvizdić ide/ na sastanak na koji su pozvani predsjednici država regiona Aleksandar Vučić, Milo Đukanović i drugi. Na tom sastanku treba da prisustvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH", istakao je Aćimović. 

On je rekao da je svojom posjetom zamjenik američkog državnog sekretara DŽon Saliven dao podršku radu Predsjedništva BiH i podržao evropski put BiH. 

Aćimović je podsjetio da je Predsjedništvo BiH potpisalo zajedničku usaglašenu izjavu o evropskom putu, istakavši da je i zbog toga ispravno bilo da sastanku u Briselu prisustvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

Zvizdić je 6. decembra na konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabran za člana Kolegijuma ovog doma i trenutno je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, a danas u Briselu prisustvuje sastanku zvaničnika Balkana u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta ministara.