Staša Košarac

Zvizdić tražio američku podršku, otvoriti pitanje smjene

12:16, 18.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas da postoje modeli da se otvori pitanje smjene Denisa Zvizdića kao člana Kolegijuma ovog doma, o čemu će biti riječi narednih dana.

On je ocijenio krajnje nedopustivim da Zvizdić na jučerašnjem sastanku sa zamjenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom iznosi negativne tvrdnje o kadrovima SNSD-a i predsjedniku ove stranke Miloradu Dodiku, kao i institucijama Republike Srpske. 

"Zbog toga nećemo dozvoliti da neko koristi Republiku Srpsku i njene kadrove na način kako to misli sarajevska čaršija ili vrh SDA", rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu. 

Prema njegovim riječima, Zvizdić je tražio američku podršku da se izvrši pritisak kako bi sve odluke bile donesene prije nego što kadar SNSD-a dođe na poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

On je potvrdio da se zbog toga razmatraju modeli Zvizdićeve smjene kako bi se poslala poruka da nema podršku SNSD-a. 

"Zašto bi Zvizdić imao našu podršku, kada podršku nema Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara i kada se ne poštuju rokovi za formiranje izvršne vlasti u zajedničkim institucijama kako propisuje Zakon o Savjetu ministara", upitao je Košarac.