Kancelarija za reviziju institucija BiH

Zvizdić na putovanja potrošio 300 hiljada KM

09:42, 10.08.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić prošle godine je na službena putovanja potrošio 299.857 KM, od čega samo na putovanja u inostranstvo 294.146 KM, utvrdila je Kancelarija za reviziju institucija BiH.

U revizorskom izvještaju se navodi da je Zvizdić samo na putovanje u SAD potrošio 48.450 KM, dok je njegov odlazak u Italiju koštao 25.503 KM. 

"Dnevni avaz" navodi da je predsjedavajući Savjeta ministara sa sobom uvijek vodio veliki broj saradnika, te da u ovoj instituciji ne postoji plan službenih putovanja. 

Revizori su preporučili da se ubudće u Savjetu ministara više pažnje posveti planiranju troškova, kao i da je potrebno donijeti interni pravilnik kojim bi bio definisan sastav delegacija koje prate predsjedavajućeg na službenim putovanjima. 

"Ponovo su za pojedina putovanja uočene delegacije koje broje do 10 lica (službena putovanja u Srbiju i Crnu Goru), a testiranjem pojedinačnih faktura uočeno je da se u određenim slučajevima agenciji ili direktno hotelu plaćaju izuzetno visoki troškovi smještaja koji premašuju iznos od hiljadu KM po noćenju", piše u revizorskom izvještaju.