Staša Košarac

Zvanična bošnjačka politika i ciljevi nisu se promijenili u odnosu na ratnu 1992. godinu

  • 02.12.2018. 11:02

Član Predsjedništva SNSD-a i poslanik te partije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da se zvanična bošnjačka politika i ciljevi vodećih bošnjačkih političara u Sarajevu nisu promijenili u odnosu na ratnu 1992. godinu.

"Ratne zastave, ratni pokliči i zviždanje porodicama srpskih žrtava ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu, kao i oslobađajuću presuda zlikovcu i zločincu Naseru Oriću, koja je u tom sudu izrečena, predstavljaju surovo podsjećanje na sve ono što se Srbima dešavalo u ratnom Sarajevu i što bi im se i danas dešavalo da nemaju svoju državu, Republiku Srpsku", istakao je Košarac. 

On je naglasio da zgrada u kojoj se nalaze antidejtonske i nametnute institucije Tužilaštva i Suda BiH i danas za ogroman broj Srba predstavlja ratni koncentracioni logor "Viktor Bubanj", u kome su samo Srbi presuđivani bez dokaza, te mučeni i ubijani bez straha od kazne i pravde. 

"U Sarajevu se ništa ne mijenja pune dvije i po decenije! I danas se prijeti smrću onim Srbima koji u Sarajevo unose srpske zastave. I danas bi svako ko bi u Sarajevu istakao srpsku zastavu prošao kao srpski svat Nikola Gardović, koji je ubijen 1. marta 1992. godine na Baščaršiji", upozorio je Košarac. 

On je rekao da nakon sramne presude Naseru Oriću i skandaloznog ponašanja gomile ispred zgrade bivšeg logora za Srbe u Sarajevu, kao i nakon prijetnji smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog isticanja zastave Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH, ništa više u BiH neće biti isto. 

"Srpski narod i institucije Republike Srpske dobro su razumjeli ove poruke bošnjačke politike. Dobro smo razumjeli i odsustvo bilo kakve ozbiljne reakcije predstavnika međunarodne zajednice. Zato niko, a pogotovo bošnjački političari i stranci koji podržavaju takvu politiku, nema pravo da nam drži lekcije kada kažemo da je Republika Srpska naša država, kada slavimo one koji su najzaslužniji za njeno stvaranje i kada tvrdimo da je BiH neodrživa tamnica za Srbe", poručio je Košarac.