Prekršili sve mjere

Zurka u restoranu na Ilidži, inspekcija zatekla 150 gostiju

  • 25.10.2020. 12:51

Primjer kršenja naredbi kriznih štabova i propisanih higijesnko-epidemioloških mjera zabilježen je sinoć nakon 23 sata u ugostiteljskom objektu "Bosna" na Ilidži, u kojem je u momentu dolaska kantonalnih sanitarnih, tržišno-turističkih inspektora i policije boravilo oko 150 gostiju, saopšteno je iz MUP-a KS.

Osim što je broj prisutnih osoba u restoranu bio četiri puta veći od propisanog, kao i rada iza 23 sata, inspekcijskim nadzorom između ostalog je utvrđeno i nepoštivanje propisane distance između stolova i osoba, a nije bila osigurana ni dovoljna količina dezinfekcionih sredstava. 

Podsjećamo, novom naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS zdravstva, dozvoljeno je pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru isključivo na sjedećim mjestima, uz obavezno pridržavanje preporuka od strane Zavoda za javno zdravstvo FBiH (higijensko-epidemioloških mjera) u skladu sa tačkom 1. ove naredbe (zabranjeno okupljanje više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i više od 60 osoba na otvorenom prostoru) bez obzira na kvadraturu ugostiteljskog objekta.

Sve to navedeno, uz poštivanje svih mjera distance između stolova od dva metra i više, i uz najmanje jedan metar distance između osoba za istim stolom.

"U ugostiteljskom objektu u svakom trenutku ne smije biti više od 30 osoba u koje se ne ubrajaju zaposlene osobe", naglašeno je.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб