Žunić: SDS i PDP nisu ni imali namjeru da poštuju zaključke NSRS

  • 12.03.2020. 11:19

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić uvjeren je da lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović nikada nisu imali namjeru da poštuju zaključke Narodne skupštine, jer se od početka ponašaju u skladu sa dogovorom sa SDA.

- Vidjeli smo ranije glasanje gdje /poslanik SDA u parlamentu BIH/ Adil Osmanović zajedno sa PDP-om i SDS-om pravi većinu iz Republike Srpske i to je apsolutno čin koji je iznad izdaje - rekao je Žunić Srni.

On je istakao da će građani prepoznati takvo ponašanje PDP-a i SDS-a i da će ih osuditi onako kako ih već godinama osuđuju na izborima.

- Ovdje nije riječ o izboru članova Centralne izborne komisije /CIK/ BiH to već da Šarović i Borenović sve mehanizme daju SDA. Njihov licemjerni odnos prema izbornom procesu i zahtjev za `pošten` izborni proces vidimo u činu kada su stavili partijske poslušnike u CIK. Mislim da je novi član bio i politički kandidat PDP-a na izborima. Onda je sve jasno - rekao je Žunić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima CIK-a BiH.

Za nove članove CIK-a izabrani su Vanja Bjelica Prutina i Јovan Kalaba, umjesto Branka Petrića i Novaka Božičkovića.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)