Zukan Helez verbalno napao Sanju Vulić, nije mu ostala dužna

18:30, 15.07.2020.
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić optužila je poslanika SDP-a BiH Zukana Heleza da je njegovo obezbjeđenje u vrijeme kada je bio ministar pretuklo srpskog povratnika u Kupresu.

Na današnjoj sjednici Vulićeva je odbrusila Helezu na njegove opaske da su strani ambasadori uticali na stranačke lidere vladajuće većine, pa i predsjednika SNSD-a da se hitno usvoji Budžet BiH za ovu godinu.

"Niko neće da kaže da su vam šefovi zadnjih dana bili sa ambasadorima, pa im tužne face na slikama. Ambasador digao prst, a ovaj mora da vam javi da budete za. Znate da vas na izborima ne čeka baš najbolja situacija, a morate jer ovo nije vaša volja", rekao je Helez.

Na te opaske Sanja Vulić je odgovorila da je Helezu bolje da se pozabavi svojom strankom, jer rejting SDP je u konstantnom padu kod birača.

"Gospodine Helez, kada ste kao ministar zajedno sa svojim osiguranjem bili u jednoj kafani u Kupresu, tu ste se sporječkali sa jednim Srbinom povratnikom i te vaše gorile su ga burtalno prebile. Policija i taj kanton je bio na vašoj strani. Poštujem vaše opredjeljenje, ali nemojte pričati o poštenju, prvo se pozabavite sobom", kazala je Vulić.

Helez je uzvratio koleginici iz poslaničkih klupa da nikada nije imao lično obezbjeđenje. U nedostatku dodatnih argumenata odlučio je da iskoristi činjenicu da ga proziva žena pa iznio opasku koja nema veze sa parlamentarnim radom Sanje Vulić.

"Kolegice Vulić, imate veliku šansu da izrastete u pravog političara. Imate ljepotu Dušanke Majkić, mudrost Milorada Dodika i poštenje Nikole Špirića", rekao je poslanik SDP BiH.

Da ga nije prekinuo predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović ko zna kako bi na kraju bila zaključena rasprava o budžetu.

(bl-portal.com)