Kanton Sarajevo

Zdravstveni radnici nastavili sa štrajkom

  • 09.07.2020. 14:38

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo nastavili su danas sa štrajkom okupivši se ispred zgrade kantonalne Vlade da bi ponovo podsjetili predstavnike vlasti na njihove zahtjeve.

Iako epidemiološka situacija nalaže izbjegavanje masovnih okupljanja, zdravstveni radnici su istakli da je ovo jedini način da konačno riješi njihov problem, odnosno usaglase i potpišu novi granski kolektivni ugovor, kojim bi se obezbijedile veće plate u zdravstvu.

Oni su poručili da su na otvorenom prostoru, te da svi nose zaštitne maske.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantonu Sarajevo Edo Selimić razgovarao je danas sa kantonalnim premijerom Mariom Nenadićem i nekoliko ministara.

"Premijer je obećao da će u ponedjeljak iduće sedmice konačno sjesti i završiti ovo. Završilo bi se sve da nije bilo pandemije virusa korona. Za vrijeme korone poremetili su se politički odnosi, ali to nije naš problem. Mi smo i dalje heroji u bijelom, ali kantonalna Vlada to treba shvatiti i adekvatno nagraditi. Borimo se i maksimalno improvizujemo u ovom nedorečenom sistemu", rekao je Selimić.

On je podsjetio da je sve uslovljeno usklađivanjem koeficijenata, odnosno prijedlogom kolektivnog ugovora i da nema govora da će zdravstveni radnici odustati od ovog zahtjeva, prenose federalni mediji.

Nastavkom štrajka koji su zdravstveni radnici započeli u septembru prošle godine, u domovima zdravlja primaju se samo hitni slučajevi. Medicinski tehničari povukli su se iz punktova ispred domova zdravlja gdje trenutno trijažu obavljaju samo ljekari.

Dok se ne potpiše novi kolektivni ugovor, zdravstveni radnici će svaki dan izlaziti pred ustanove u periodu od 10.30 do 11.00 časova.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина